Aan de deur met de interessante blogs

Wonen

Zo creëer je de slaapkamer van je dromen

Waarom slaap je altijd zo goed in hotels? Het lijkt wel alsof de bedden en het beddengoed in een hotel anders zijn dan thuis. En dat is vaak ook zo, want in een goed hotel vind je louter topkwaliteit bedden en beddengoed! Waarom zou je daar dan thuis niet van genieten? Met deze tips creëer je thuis een droomslaapkamer en slaap je daar net zo lekker als op vakantie.

Lekker slapen begint hier

Natuurlijk draait lekker slapen niet alleen om de uitstraling van je slaapkamer. Het begint met een goed matras, een prettig dekbed en een ergonomisch kussen. Wil je investeren in een goed bed met bijpassend kussen? Kijk dan eens naar de producten van mline. Dit merk biedt zeer goede matrassen aan en laat je kiezen uit een groot assortiment kussens. Een kussen van mline of een vergelijkbaar merk ondersteunt je nek en hoofd optimaal, zodat je lichaam tijdens je slaap echt uitrust. Niets is immers zo vervelend als nek- of rugpijn als je wakker wordt. En ga maar na: je besteedt een derde van je dag in bed, dus is je bed het dan niet waard om in te investeren?

Beddengoed en textiel

Om de hotelervaring thuis zo goed mogelijk na te bootsen, zul je daarnaast moeten investeren in zware kwaliteit bedtextiel. Voordelig beddengoed is gemaakt van eenvoudig, dun katoen. Niet het materiaal dat je wilt als je voor een hotelervaring gaat. Hoe kies je dan het juiste beddengoed? De draaddichtheid is hierbij van belang. Hoe luxer een stof, hoe hoger de draaddichtheid is. Zoek je hotelkwaliteit beddengoed? Zoek dan naar percal katoen, Egyptisch katoen of ‘hotelkwaliteit’ beddengoed met een hoge draaddichtheid. Over textiel gesproken: denk ook aan luxe gordijnen, het liefst verduisterend en investeer in een mooi vloerkleed. Laat kleuraccenten uit je interieur bovendien terugkomen in je beddengoed en kussens. Zo maak je van je interieur een mooi geheel.

Decoratie

Ten slotte slaap je natuurlijk opperbest in een uitnodigend bed. Denk maar na, je ziet op social media vast weleens bedden voorbijkomen waarin je direct wilt wegdromen. Die hebben een aantal dingen gemeen. Ze beschikken over veel en luxe decoratie. Vergelijk maar eens een kaal bed met een bed mét sprei. Kies je een sprei, koop er dan een die ruim over de bedrand valt. Dat creëert een extra luxe gevoel. Je maakt het af met een grote hoeveelheid kussens. Gebruik er gerust drie per persoon en wissel af in grootte, textuur en kleur. Zo maak je je slaapkamer helemaal af! 

Geef een reactie