Aan de deur met de interessante blogs

Algemeen

Hoe strijk je een polo?

Veel mannen dragen graag een polo T-shirt, en dat is niet voor niets. Polo shirts zien er namelijk niet alleen verzorgd en netjes uit, maar zijn ook zeer veelzijdig. Zo kun je een poloshirt dragen naar je werk, maar ook tijdens een gezellig avondje uit met vrienden. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en kun je ze dus gemakkelijk naar je eigen smaak uitkiezen. Toch is er voor veel mannen één groot nadeel aan de polo's in hun kledingkast: het strijken. Hoe zorg je voor kreukvrije poloshirts? In dit artikel staat in drie gemakkelijke stappen beschreven hoe jij je polo's moet strijken. Het vergt enige oefening, maar voor je het weet ben je een expert in het strijken van jouw favoriete poloshirts.

Begin met strijken direct na het wassen

Bij de meeste kledingstukken kun je nog wel enkele uren of zelfs dagen wachten voordat je begint met strijken. Bij polo's is het echter zeer belangrijk dat je ze strijkt zodra de polo uit de wasmachine komt. Polo's willen namelijk nogal eens kreukelen zolang ze nat zijn. Ook in de wasmachine kunnen er al behoorlijke kreukels zijn ontstaan. Geen probleem. Hang je poloshirt over de strijkplank en gebruik een vlakke hand om er een paar keer strak overheen te strijken. Op deze manier kun je de ergste kreukels al verminderen voordat je er met de strijkbout overheen gaat. Tevens kun je op deze manier goed aanvoelen waar de ergste kreukels zitten.

Controleer de temperatuur

Ieder kledingstuk is anders, en ook bij polo's is het zeer belangrijk om van tevoren de symbolen op het shirt te controleren. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur waarop je de polo mag wassen, maar ook de temperatuur waarop je de polo mag strijken. Deze informatie staat aangegeven op het label in je polo.

Het strijken van de polo

Begin bij het strijken van de polo met de mouwen. Strijk deze eerst aan de voorkant, en vervolgens aan de achterkant. Trek de polo daarna over de punt van de strijkplank. Dit betekent dat de strijkplank als het ware tussen het poloshirt komt te zitten. Strijk alle kreukels vervolgens uit de voorkant van de polo. Ben je klaar? Dan kun je de polo gemakkelijk rond de strijkplank draaien. Strijk net zolang tot je alle kreukels uit de stof hebt gestreken. En dan komt het lastigste onderdeel: de kraag. Vouw de kraag omhoog en strijk vervolgens zowel de binnen- als de buitenkant van de kraag. Vervolgens kun je de kraag weer terugvouwen, en tada, nu heb je een net en vooral kreukvrij poloshirt.

Geef een reactie