Aan de deur met de interessante blogs

Algemeen

Goed voor de vacht

Voeding is van groot belang voor een hond. Als de hondenvoeding niet goed is, dan reageert het lichaam hier ook niet goed op. De darmen kunnen dan bijvoorbeeld van slag zijn. Als de hond de juiste voeding krijgt, dan zie je dit terug bij de hond. De neus van de hond is goed nat en zijn vacht glanst en hij is energiek. Mocht je niet zo goed weten wat de geschikte hondenvoeding is voor jouw trouwe maatje? Geen zorgen! Je kan altijd advies vragen aan de dierenarts, een medewerker of een specialist op het internet die hondenvoeding verkoopt. Zij kunnen je alles vertellen over de voeding voor een hond en advies geven.

Waar moet je op letten bij het kopen van hondenvoeding?

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten hondenvoeding, dat je niet zo goed meer weet welke voeding je voor je hond moet kopen. Begrijpelijk! Er zijn veel soorten voeding voor je hond, zoals biologische voeding, dieetvoeding, brokken, vers vlees, natvoer en gebalanceerde voeding. Een ‘’echte hondenmaaltijd’’ bestaat 50% natvoer en 50% droogvoer, zodat de hond beide soorten hondenvoeding ervaart. Dus als je je hond een ‘’echte hondenmaaltijd’’ wilt geven, dan zou je beide soorten hondenvoeding in huis moeten hebben. Zo kan je ook meteen qua voeding afwisselen.

Kleine beloning

Na het uitlaten van je hond of als je hond een spelletje heeft gespeeld, verdient je hond natuurlijk een kleine beloning. Dit kan een hondenkoekje zijn of een andere snack. Snacks zijn heerlijk voor even tussendoor, honden kijken hier vaak naar uit en vinden het dus ook leuk om een spelletje te doen, omdat ze weten dat ze daarna een kleine beloning krijgen. Moet je letten op wat je je hond geeft? Geen probleem! Er zijn ook speciale dieet snacks voor honden, zo kunnen honden toch een kleine beloning krijgen als ze iets goed hebben gedaan, ook als ze op dieet zijn.

Droogvoer of natvoer?

Er zijn diverse soorten hondenvoeding, natvoer, droogvoer en vers vlees. Tussen droog voer, oftewel brokken, en natvoer zitten wat verschillen. Droog voer heeft bijna geen vocht, daarom blijft dit ook langer houdbaar. Hoe meer dierlijke proteïnen er in droogvoer zitten, hoe beter de voeding is. Bij natvoer is het juist belangrijk dat er veel vocht in zit, dit zorgt ervoor dat het natvoer smakelijk blijft. Wil je geen natvoer en droogvoer geven? Dan kan je altijd nog kiezen voor vers vlees. Vers vlees kan ook ingevroren worden, zodat het langer houdbaar blijft en de smaak niet verloren gaat.

Geef een reactie